Richard Branson zegt: “train je mensen, zodat ze weg kunnen” en “train ze beter, zodat ze blijven”

Human Capital

De ontwikkeling van het individu is bepalend voor het succes van het bedrijf. Wanneer de individuele medewerker weet waarin en hoe hij zich kan ontwikkelen kan hij meegroeien met het bedrijf. Van de werkgever vraagt dit aandacht voor het individu en het bespreekbaar maken van ambities en wensen van de medewerker.

Persoonlijke ontwikkeling

Weten wat je wilt en weten wat je kent en kunt is de basis voor persoonlijke groei. Goede werkgevers geven aandacht aan de persoonlijke ontwikkeling van de medewerker, want zij weten dat persoonlijk succes leidt tot betere team- en bedrijfsprestaties.

Feedback

Functioneringsgesprekken, beoordelingsgesprekken, voortgangsgesprekken en ontwikkelingsgesprekken dragen allemaal bij tot een tevreden en succesvolle medewerker. In de kern gaat het om het geven van feedback. Medewerkers willen weten wat ze goed doen en hoe zij zich kunnen verbeteren.

Gedrag – de bepalende factor

Het onderliggende gedrag bepaalt de trainbaarheid van mensen. Wie wil er geen flexibele, ambitieuze, prestatiegerichte en klantgerichte medewerkers. Maar wat moeten mensen dan precies doen en hoe maak je het gewenste gedrag bespreekbaar en meetbaar. Leer medewerkers kijken naar hun eigen gedrag en laat ze groeien.

Bedrijfstrainer

De bedrijfstrainer analyseert het gedrag van de medewerker, het team  en het bedrijf en traint de kennis en vaardigheden waardoor mensen beter presteren.

info@bedrijfstrainers.nl

0320-224 550

Met vriendelijke groet,

Dirk Jan Verdoorn

 

 

Agenda:

Praktisch leidinggeven  7 en 21 juni

Creatief denken 30 mei 

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *